bewaar
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
bewaar

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie

30 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

cherrytomaten

3 el

olijfolie

0

grof zeezout

1 pot

visfond

1 beker

slagroom

1

citroen

300 g

wilde spinazie

300 g

kabeljauwhaasje op huid

½ bakje

Hollandse garnalen

0

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm), ovenschaal (20 x 30 cm), staafmixer, portioneerring (7 cm Ø)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.

2

Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.

3

Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.

4

Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.

5

Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.

6

Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.

algemeenNaam deelnemer: Hans Been.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.