bewaar
Rode biet met chocolade en balsamico
Rode biet met chocolade en balsamico
bewaar

Rode biet met chocolade en balsamico

20 min. bereiden
30 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 fles

bietensap

100 g

extra pure chocolade

4 el

balsamicoazijn

2

gekookte bietjes

1 zakje

rucola (sla, 40 g)

0

grof zeezout

Aan de slag

1

Breng het bietensap aan de kook en laat 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Hak 75 g chocolade in stukjes en voeg met de azijn toe aan het bietensap. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.

2

Snijd de bietjes in elk 8 partjes. Schep in 4 diepe borden een laag ingekookte bietensaus. Verdeel de partjes biet erover. Bestrooi met rucola en schaaf de rest van de chocolade erover. Bestrooi naar smaak met zeezout.