bewaar
Broccoli met bloemkool
Broccoli met bloemkool
bewaar

Broccoli met bloemkool

En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.

15 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

amandelschaafsel

350 g

koelverse broccoli's

350 g

bloemkool

6 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

4 el

verse platte peterselie

En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.

Aan de slag

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd roosjes van de broccoli en bloemkool. Kook 3 min. en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan. Pers de knoflook en voeg die samen met de broccoli en bloemkool toe. Roerbak op hoog vuur in 7 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi bij het serveren de bloemkool en broccoli met de peterselie en het amandelschaafsel.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Broccoli met bloemkool

En amandel, knoflook en peterselie natuurlijk. Het bijgerecht moet ook een beetje feestelijk zijn.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig