bewaar
Rollade gelakt met stroop
Rollade gelakt met stroop
bewaar

Rollade gelakt met stroop

Maak er een culinaire avond van! De varkensfiletrollade wordt geserveerd met fruitstroop, spekreepjes en rozemarijn.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
206waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

varkensfiletrollade

250 g

magere spekreepjes

2

takjes rozemarijn

50 g

ongezouten roomboter

3 el

Maestrichter fruitstroop

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Maak er een culinaire avond van! De varkensfiletrollade wordt geserveerd met fruitstroop, spekreepjes en rozemarijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door. Laat de helften aan elkaar zitten.

2

Maal het spek en de rozemarijn in de keukenmachine in 1 min. fijn. Verdeel het mengsel over de binnenkant van het vlees en bind het vlees zo strak mogelijk op met keukentouw of met de bijgeleverde elastiekjes.

3

Verhit de boter in een braadpan. Bak de rollade in 4 min. rondom bruin en leg in de oven. Bestrijk de rollade met de fruitstroop en bak ca. 45 min. in de oven. Bedruip halverwege met behulp van een lepel met het bakvocht. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

combinatietipLekker met aardappelgratin met zoete ui.
algemeen*Tijdelijk in assortiment in december.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.

Rollade gelakt met stroop

Maak er een culinaire avond van! De varkensfiletrollade wordt geserveerd met fruitstroop, spekreepjes en rozemarijn.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig