bewaar
Flammkuchen
Flammkuchen
bewaar

Flammkuchen

Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
278waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 g

droge gist

300 g

tarwebloem

1 tl

zout

150 ml

kraanwater

150 g

gerookt ontbijtspek

125 ml

crème fraîche

200 g

volle Franse kwark

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

3

uien

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!

Aan de slag

1

Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.

2

Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.

3

Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

bewaartipJe kunt de flammkuchen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. in een voorverwarmde oven op 210 °C. Deze hartige koek is ook koud lekker.

Flammkuchen

Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig