bewaar
Kofta curry
Kofta curry
bewaar

Kofta curry

Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.

40 min. bereiden
333waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

6 el

zonnebloemolie

2 tl

gemalen komijn

½ tl

gemalen kaneel

1 cm

verse gember

15 g

verse koriander

3 tenen

knoflook

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

2 tl

kerriepoeder

400 g

tomatenblokjes

250 ml

kraanwater

1

aubergine

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.

Aan de slag

1

Snijd de ui fijn. Verhit 2 el olie en bak de helft van de ui met de helft van de komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd ondertussen de koriander grof en de knoflook fijn. Meng de gember met de rest van de ui, ⅓ van de koriander en ⅔ van de knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine.

3

Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken. Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden.

4

Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kofta curry

Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig