bewaar
Rundvlees in kokossaus
Rundvlees in kokossaus
bewaar

Rundvlees in kokossaus

20 min. bereiden
4 uur wachten
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

1

rode peper

2 tl

gemalen kurkuma

1 schaal

magere runderlappen

3 el

zonnebloemolie

1

limoen

1 blik

kokosmelk

1

kippenbouillontablet

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Doe de ui, knoflook, rode peper en kurkuma in de keukenmachine en pureer 1 min.

2

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui-knoflookpuree (boemboe) toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag. Rasp de groene schil van de limoen boven het vlees, pers de vrucht uit en schenk het sap erbij. Voeg de kokosmelk, 500 ml water en het bouillontablet toe. Laat op het kleinste pitje 4 uur stoven zonder deksel. Voeg nog wat water toe als het gerecht te droog wordt. Lekker met koriander en wat extra rode peper in reepjes.

3

U kunt het rundvlees 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor het serveren op laag vuur.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rundvlees in kokossaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig