bewaar
Groente met dip
Groente met dip
bewaar

Groente met dip

20 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

sperziebonen

1 zak

rode puntpaprika's

1

komkommer

200 g

winterpeen

2 rijpe

avocado's

1

limoen

1 el

vloeibare honing

250 g

Griekse yoghurt

2 el

zoete chilisaus

1 bakje

cherry tomaten

Dit heb je nodig

  • 12 bekers

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen maar laat het puntje zitten. Verwijder de steelaanzet van de paprika's en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Halveer de paprikarepen in de breedte. Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd de rest in 3 gelijke stukken. Halveer de stukken in de lengte. Doe hetzelfde met de peen. Snijd de komkommer en peen in repen. Doe de groente in de bekers en zet op een schaal.

2

Prak de avocado met een vork fijn in een kom. Schep om met het limoensap, de honing, 2 el yoghurt en peper en zout. Doe de rest van de yoghurt in een andere kom en schenk de chilisaus erop. Roer erdoor. Serveer de groente met de 2 dips en de cherrytomaten. Lekker bij lasagne.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groente met dip

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig