bewaar
Kip met granaatappelsiroop
Kip met granaatappelsiroop
bewaar

Kip met granaatappelsiroop

50 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 fles

granaatappelsap

1 hele

kip

100 g

boter

1 tl

kardemompoeder

½ tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen koriander

1 bakje

walnoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Kook het granaatappelsap in een steelpan tot 1/3 in.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk met 1/3 van het ingekookte sap. Verdeel 75 g boter in klontjes over de kip. Zet in de oven en bak in ca. 1 1/2 uur gaar. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

3

Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kardemom, kaneel en koriander 1 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het ingekookte sap toe en verwarm nog 2 min. Serveer bij de kip. Lekker met rijst en gegrilde aubergine.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met granaatappelsiroop

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig