bewaar
Gegrilde st-jakobsschelpen
Gegrilde st-jakobsschelpen
bewaar

Gegrilde st-jakobsschelpen

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

4 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

1 pakje

kokosmelk

1 bakje

koriander

1 el

vissaus

1

limoen

1 zak

sint-jakobsschelpen

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer

Aan de slag

1

Rasp de gember. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de gember en knoflook 3 min.

2

Pureer ondertussen de kokosmelk en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Doe met de vissaus bij de gember en knoflook in de wok en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in de wok en voeg sap naar smaak toe. Zet het vuur uit.

3

Verhit de grillpan. Bestrijk de schelpen met 2 el olie en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op een platte schaal of verdeel de schelpen over kommetjes. Schenk de saus erover. Verdeel de rest van de koriander erover.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Gegrilde st-jakobsschelpen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig