bewaar
Exotisch fruitsorbetijs
Exotisch fruitsorbetijs
bewaar

Exotisch fruitsorbetijs

20 min. bereiden
3 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ fles

sinaasappel-aardbeisap

2 eetlepels

suiker

1½ eetlepel

Passoa (slijter)

½

papaja

2

passievruchten

1

carambola

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • uitsteekring doorsnede ca. 5 cm

Aan de slag

1

In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.

2

IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Exotisch fruitsorbetijs

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig