bewaar
Pilav van quinoa
Pilav van quinoa
bewaar

Pilav van quinoa

Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over.

30 min. bereiden
726waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

quinoa

2 el

pijnboompitten

1

rode ui

250 g

winterpeen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfilet

3 el

krenten

300 g

verse bladspinazie

Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over.

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

2

Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en peen 10 min. Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 min.

3

Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Pilav van quinoa

Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig