bewaar
Oosterse asperges met omelet en mie
Oosterse asperges met omelet en mie
bewaar

Oosterse asperges met omelet en mie

35 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

witte asperges

4

eieren

3 el

zonnebloemolie

1 pak

Chinese eiermie

2 el

sojasaus

2 tl

sesamolie

1 el

gembersiroop

1 zakje

bosui

Dit heb je nodig

  • aspergepan of ruime pan

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in een gewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur na 5 min. uit. Laat afgedekt 10-15 min. staan. Neem de asperges uit de pan en snijd in 3 stukken.

2

Klop de eieren los met 2 el water. Verhit een 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 3 min. een dunne omelet van een 1/4 van het eimengsel. Bak zo nog 3 omeletten. Snijd de omeletten in lange repen.

3

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over 4 kommen.

4

Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de asperges, sojasaus, sesamolie en gembersiroop 1 min. Schep op de mie. Leg de omeletreepjes erop en bestrooi met de bosui.

Oosterse asperges met omelet en mie

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig