bewaar
Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
bewaar

Rabarbermuffins

Rabarber + havermout = muffin!

20 min. bereiden
10 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 porties

1 stengel

verse rabarber

1

vanillestokje

150 g

witte basterdsuiker

1

middelgroot ei

50 ml

zonnebloemolie

150 ml

volle melk

150 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

25 g

havermout

Dit heb je nodig

  • muffinvorm

  • papieren cakevormpjes

Rabarber + havermout = muffin!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Halveer de rabarber en snijd ze in de lengte in 3 smalle repen. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.

3

Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.

4

Voeg de basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.

5

Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag. Doe de papieren vormpjes in de vorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met 2 el basterdsuiker en 1 tl havermout en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!

Rabarbermuffins

Instructievideo - 02:09 min.

Rabarber bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Rabarbermuffins

Rabarber + havermout = muffin!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig