bewaar
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
bewaar

Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven

25 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

12 personen

300 g

pitloze druiven

75 ml

witte port

1 takje

rozemarijn

½ eetlepel

balsamicoazijn

1 eetlepel

gembersiroop

100 g

gorgonzola

1 eetlepel

creme fraiche

versgemalen peper

1

walnotenstokbrood (ciabatta con noci)

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig