bewaar
Vissoep
Vissoep
bewaar

Vissoep

Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.

40 min. bereiden
317waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

1

prei

2 el

traditionele olijfolie

1

iets kruimige aardappelen

1 l

visbouillon

1

basis voor pastasaus Italiaanse kruiden

400 g

diepvries kabeljauwfilets

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.

Aan de slag

1

Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

2

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vissoep

Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig