bewaar
Kipfilet met salsa verde
Kipfilet met salsa verde
bewaar

Kipfilet met salsa verde

15 min. bereiden
30 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kippenbouillontablet

2 x 2

kipfilets

1 bakje

platte peterselie

1 teen

knoflook

3

ansjovisfilets

2 el

kappertjes

6 el

olijfolie

1 bakje

basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Breng 750 ml water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en los het op in het kokende water. Voeg de kipfilets toe en laat 2 min. tegen de kook aan op het vuur staan. Draai nu het vuur uit en laat de kip 30 min. staan in het vocht.

2

Doe de peterselie, knoflook, ansjovis, kappertjes, olie en het basilicum in een maatbeker. Pureer met de staafmixer. Voeg 3 el kippenbouillon toe om de saus wat vloeibaarder te maken.

3

Verwarm de kip in de bouillon, maar laat niet meer koken. Snijd de kip in plakjes en serveer met de saus.

algemeenKappertjes en ansjovis smaken ook lekker in een mayonaise.

Kipfilet met salsa verde

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig