bewaar
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
bewaar

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus

50 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

amandelschaafsel

1

sjalotje

2 eetlepels

boter of margarine

1 teentje

knoflook

½ pot

vleesfond

2 eetlepels

medium dry sherry

½ zakje

saffraan

1 eetlepel

vloeibare honing

3 pakjes

lamskoteletjes

50 ml

koksroom

zout

peper

Aan de slag

1

In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken. Van fond 1/2 eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken. Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen. Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken. Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Vier borden voorverwarmen. Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren. Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In pan rest van boter verhitten. Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen. Vlees bestrijken met honingmengsel. Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken. Saffraanmengsel opnieuw opwarmen. Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen. Bestrooien met amandelschaafsel. Serveren met aardappelpuree en groene asperges.

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig