bewaar
Varkenshaas met champignons
Varkenshaas met champignons
bewaar

Varkenshaas met champignons

Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.

20 min. bereiden
25 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

diepvries ribbelfriet

1

courgette

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde tijm

250 g

kastanjechampignons

2 el

balsamicoazijn

300 g

varkenshaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • wok

  • grillpan

Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbel­part­jes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.

3

Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkenshaas met champignons

Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig