bewaar
Appelplaattaart
Appelplaattaart
bewaar

Appelplaattaart

Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk!

35 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
138waarderingen

Ingrediënten

10 personen

400 g

zelfrijzend bakmeel

1

middelgroot ei

230 g

witte basterdsuiker

1 mespunt

zout

250 g

ongezouten roomboter

150 g

amandelspijs

8

Elstar appels

2 el

citroensap

2 tl

gemalen kaneel

30 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk!

Aan de slag

1

Doe het bakmeel, eiwit, suiker, zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelige deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 60 min. in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (30 x 40 cm). Rol het deeg uit totdat het precies op de plaat past.

3

Kneed het eigeel door de amandelspijs en verdeel over het deeg. Schil de appels. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel dakpansgewijs over het deeg. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rest van de suiker, kaneel en het amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

Appel-bessentaart bakken

Instructievideo - 07:21 min.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelplaattaart

Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig