bewaar
Mediterrane appeltaart
Mediterrane appeltaart
bewaar

Mediterrane appeltaart

Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!

25 min. bereiden
1 uur oventijd
159waarderingen

Ingrediënten

10 personen

4

middelgrote eieren

110 g

lichtbruine basterdsuiker

8 g

vanillesuiker

150 g

vloeibare boter

16 g

bakpoeder

150 g

volkoren bloem

4

Elstar appels

8

dadels zonder pit

8

gedroogde abrikozen

12

ongebrande walnoten

20 g

rozijnen

10 g

zonnebloempitten

½ el

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout schuimig met een mixer. Klop de boter, bakpoeder en bloem erdoor.

2

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de walnoten in stukjes. Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, walnoten, zonnebloempitten en kaneel door het beslag.

3

Bekleed de springvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de taart in ca. 1 uur gaar. Lekker met poedersuiker en slagroom.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Mediterrane appeltaart

Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig