bewaar
Mummieworstjes
Mummieworstjes
bewaar

Mummieworstjes

Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
79waarderingen

Ingrediënten

10 porties

5 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

2 g

tarwebloem

20

Frankfurters knakworsten

1

middelgroot ei

200 ml

Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg gestapeld op een met bloem bestoven werkblad. Rol met de deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd het deeg in 20 reepjes.

2

Wikkel 2/3 van een stuk deeg om 2/3 van een worstje. Wikkel het andere stukje deeg als een tulband om het uiteinde van het worstje. Herhaal met de andere worstjes en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

3

Klop het ei los en bestrijk het deeg met ei. Bak de mummieworstjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en maak met de mosterd oogjes op de mummies. Serveer warm.

Mummieworstjes

Instructievideo - 01:18 min.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Mummieworstjes

Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig