bewaar
Gepofte aardappel met kruidenroom
Gepofte aardappel met kruidenroom
bewaar

Gepofte aardappel met kruidenroom

10 min. bereiden
1 uur oventijd
85waarderingen

Ingrediënten

8 personen

8

kruimige aardappelen

2

sjalotten

15 g

verse peterselie

125 g

verse roomkaas met kruiden

125 ml

crème fraîche

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Pof ze in ca. 1 uur gaar. Prik dan een vork of prikker door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen klaar.

2

Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Meng de kaas met de crème fraîche, sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings in en duw ze iets open. Schep de kruidenroom in de aardappelen of serveer apart erbij.

variatietipVoor een mediterrane smaak: vervang de peterselie door 4 el fijngesneden zongedroogde tomaten of zwarte olijven. De rest van de peterselie smaakt lekker over couscoussalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.

Gepofte aardappel met kruidenroom

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig