
Worteltjestaart (carrot cake)
Carrot cake maken? Probeer eens deze variant met sinaasappel en frosting.
Ingrediënten
12 personen
95 g
ongebrande hazelnoten
2
medium handsinaasappels
1 tl
gemalen kaneel
140 ml
zonnebloemolie
250 g
lichtbruine basterdsuiker
2
middelgrote eieren
200 g
tarwebloem
1 tl
bakpoeder
300 g
winterpeen
50 g
poedersuiker
185 g
roomkaas naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
rasp
brownievorm
sateprikker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.
Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.
Worteltjestaart (carrot cake)
Carrot cake maken? Probeer eens deze variant met sinaasappel en frosting.

12 personen
390 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.
Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)95 g ongebrande hazelnoten
2 medium handsinaasappels
1 tl gemalen kaneel
140 ml zonnebloemolie
250 g lichtbruine basterdsuiker
2 middelgrote eieren
200 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
300 g winterpeen
50 g poedersuiker
185 g roomkaas naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
rasp
brownievorm
sateprikker