bewaar
Worteltjestaart (carrot cake)
Worteltjestaart (carrot cake)
bewaar

Worteltjestaart (carrot cake)

Carrot cake maken? Probeer eens deze variant met sinaasappel en frosting.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
596waarderingen

Ingrediënten

12 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

2

medium handsinaasappels

1 tl

gemalen kaneel

140 ml

zonnebloemolie

250 g

lichtbruine basterdsuiker

2

middelgrote eieren

200 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

300 g

winterpeen

50 g

poedersuiker

185 g

roomkaas naturel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • rasp

  • brownievorm

  • sateprikker

Carrot cake maken? Probeer eens deze variant met sinaasappel en frosting.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.

2

Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.

3

Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worteltjestaart (carrot cake)

Carrot cake maken? Probeer eens deze variant met sinaasappel en frosting.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig