bewaar
Pizza tomaat en mascarpone
Pizza tomaat en mascarpone
bewaar

Pizza tomaat en mascarpone

Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol.

10 min. bereiden
12 min. oventijd
179waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

koelverse steenovenpizzabodems

2 tenen

knoflook

250 g

cherrytomaten

125 g

mascarpone

40 g

geraspte Parmezaanse kaas

8 g

verse basilicum

Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de pizzabodems op de bakplaten of roosters. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de mascarpone met de knoflook, de helft van de kaas, peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met het mascarponemengsel. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de mascarpone. Bestrooi de pizza's met peper en zout. Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

2

Leg de pizza's op borden. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en de rest van de kaas.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Pizza tomaat en mascarpone

Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig