bewaar
Thaise groene viscurry
Thaise groene viscurry
bewaar

Thaise groene viscurry

25 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 el

zonnebloemolie

2 pakjes

green curry paste

1 blik

kokosmelk

250 g

winterpeen

1 pak

tuinerwten extra fijn

1 pak

koolvisfilet

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie in een wok en voeg de currypasta toe. Bak op laag vuur 3 min. tot het aroma vrijkomt. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise) en voeg met de erwten toe aan de saus. Breng weer aan de kook.

4

Snijd de vis in stukjes en voeg toe. Laat de curry 5 min. zachtjes doorkoken tot de vis gaar is. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de viscurry erop. Lekker met in stukjes gescheurde blaadjes basilicum. Let op: dit gerecht is erg pittig!

Thaise groene viscurry

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig