bewaar
Côte de boeuf met paddenstoelenmelange
Côte de boeuf met paddenstoelenmelange
bewaar

Côte de boeuf met paddenstoelenmelange

20 min. bereiden
45 min. oventijd
55 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

côte de boeuf van de vakslager

160 g

serranoham

200 g

paddenstoelen voor risotto

3 el

grove mosterd

3 el

traditionele olijfolie

3

bosuien

2 tenen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 125 ºC. Leg de plakjes ham in 2 rijen op een snijplank. Zorg dat de plakjes iets overlappen. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Bestrooi de ham met de helft van de kruiden. Bestrijk rondom met de mosterd en leg de côte de boeuf aan de rand van de ham. Rol het vlees in de ham.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 min. Keer elke min. een kwartslag. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 45 min. medium. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

3

Snijd ondertussen de paddenstoelen grof, bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Bak de rest van de fijngesneden kruiden 30 sec. Voeg de paddenstoelen, bosui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 6 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en leg op een schaal of bord. Verdeel de paddenstoelen erover.

algemeen*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Côte de boeuf met paddenstoelenmelange

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig