
Appelflappen
Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk!
Ingrediënten
10 personen
10 plakjes
diepvries bladerdeeg
400 g
Goudreinette appels
100 g
rozijnen
1 tl
gemalen kaneel
6 el
fijne kristalsuiker
1
middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
Appelflappen
Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk!

10 personen
240 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
vegantip:Bekijk ook <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194612/vegan-appelflappen>dit recept</a>
variatietip:Voor extra crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)10 plakjes diepvries bladerdeeg
400 g Goudreinette appels
100 g rozijnen
1 tl gemalen kaneel
6 el fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier