bewaar
Wortelsalade met sinaasappel en honing
Wortelsalade met sinaasappel en honing
bewaar

Wortelsalade met sinaasappel en honing

10 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

dun gesneden wortelreepjes

1

sinaasappel

4 tl

vloeibare honing

4 el

olie

peper en zout

2 el

sesamzaadjes

Aan de slag

1

Doe 450 gram dun gesneden wortelreepjes in een grote kom. Rasp het oranje laagje van de schil van 1 sinaasappel. Snij de sinaasappel doormidden en pers 'm daarna uit.

2

Doe het oranje sinaasappelrasp en het sinaasappelsap in een schaaltje. Doe er 4 theelepels vloeibare honing, 4 eetlepels olie, een beetje zout en een beetje peper bij. Je hebt nu een dressing.

3

Roer alles goed door elkaar. Zet een koekenpan op het vuur en doe er geen olie of boter, maar wel 2 eetlepels sesamzaadjes in.

4

Bak de sesamzaadjes lichtbruin. Schud de pan af en toe heen en weer zodat de sesamzaadjes aan alle kanten een kleurtje krijgen.

5

Laat ze eventjes wat kouder worden. Doe de dressing door de wortelreepjes in de grote kom en strooi de sesamzaadjes erover.

Hoe moet ik raspen?

Instructievideo - 01:37 min.

Wortelsalade met sinaasappel en honing

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig