bewaar
Zwartebonenchili met kip
Zwartebonenchili met kip
bewaar

Zwartebonenchili met kip

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

25 min. bereiden
1 min. wachten
291waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

1

prei

300 g

zilvervliesrijst

2 el

zonnebloemolie

1 tl

gemalen komijn

800 g

gepelde tomaten in blik

400 g

zwarte bonen in chilisaus

300 g

mais in blik

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

Aan de slag

1

Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.

2

Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.

3

Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

combinatietipLekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Zwartebonenchili met kip

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig