bewaar
Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood
Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood
bewaar

Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood

40 min. bereiden
55 min. oventijd
20 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

medium handsinaasappel

75 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

geraspte nootmuskaat

1 mespunt

gemalen kaneel

7 sneetjes

fruit-, noten- en rozemarijnbrood

6

grote eieren

150 g

kristalsuiker

300 ml

volle melk

300 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

4 el

abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Meng de boter met de nootmuskaat, kaneel en de geraspte oranje schil van de sinaasappel. Vet een lage ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 2 liter) dun in met deze boter. Bestrijk beide kanten van de sneetjes brood met de boter en snijd de sneetjes diagonaal door. Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal.

2

Splits 5 van de 6 eieren en mix de eidooiers met 1 heel ei en de suiker in een kom. Schenk de melk en de slagroom erbij en voeg het vanillestokje en het merg toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel over het brood en laat ongeveer 20 min. staan zodat het mengsel in het brood trekt.

3

Zet de schaal in een braadslee of in een grote ovenschaal en schenk er voldoende kokend water in zodat het water tot halverwege de schaal komt. Zet alles voorzichtig in de oven en bak ongeveer 45 min. of tot het eimengsel net is gestold.

4

Verwarm net voor de pudding klaar is al roerend de jam in een kleine steelpan. Bestrijk als de pudding klaar is de bovenkant met de jam. Zet nog 5 of 10 min. terug in de oven tot de bovenkant heerlijk gekarameliseerd is.

5

Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen.

Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig