
Gazpacho maken
Dit is zo lekker op een warme zomerdag!
Ingrediënten
4 porties
50 g
oud brood
8
tomaten
1
rode paprika
1
komkommer
2 tenen
knoflook
2 el
traditionele olijfolie
1 el
rodewijnazijn
150 ml
koud water
1
groene paprika
2
bosuien
1
rode peper
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood en snijd het in stukjes. Doe samen met een scheutje koud water in een kom en laat staan tot gebruik. Breng een pan water aan de kook. Verwijder eventueel het kroontje van de tomaat en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten in het hete water tot het velletje om krult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Doe de groente met de knoflook, brood, olijfolie, azijn en het water in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho afgedekt min. 2 uur in de koelkast.
Snijd ondertussen de rest van de ongeschilde komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Serveer de groenten in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen naar eigen smaak garnituur kan toevoegen.
Gazpacho maken
Dit is zo lekker op een warme zomerdag!

voorgerecht
4 porties
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood en snijd het in stukjes. Doe samen met een scheutje koud water in een kom en laat staan tot gebruik. Breng een pan water aan de kook. Verwijder eventueel het kroontje van de tomaat en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten in het hete water tot het velletje om krult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Doe de groente met de knoflook, brood, olijfolie, azijn en het water in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho afgedekt min. 2 uur in de koelkast.
Snijd ondertussen de rest van de ongeschilde komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Serveer de groenten in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen naar eigen smaak garnituur kan toevoegen.
combinatietip:Lekker met extra olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)50 g oud brood
8 tomaten
1 rode paprika
1 komkommer
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 el rodewijnazijn
150 ml koud water
1 groene paprika
2 bosuien
1 rode peper
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine