bewaar
Wortel-walnootmuffins
Wortel-walnootmuffins
bewaar

Wortel-walnootmuffins

40 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
112waarderingen

Ingrediënten

12 porties

400 g

winterpeen

350 g

lichtbruine basterdsuiker

4

middelgrote eieren

60 g

ongebrande walnoten

1 tl

gemalen kaneel

175 g

extra vierge olijfolie

300 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cakevormpjes

  • keukenmachine

  • sateprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm.

2

Schil de winterpeen, snijd in stukken en hak ze fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker, eieren, het merendeel van de walnoten, de kaneel en olijfolie toe en maal alles met een snuf zout nog even door. Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe en maal na elke toevoeging even kort door tot het beslag nét glad en gemengd is.

3

Verdeel gelijkmatig over de 12 vormpjes. Verkruimel de achtergehouden walnoten erover en zet ze 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prikt u erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.

4

Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.

Wortel-walnootmuffins

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig