bewaar
Siciliaanse pasta met bloemkool
Siciliaanse pasta met bloemkool
bewaar

Siciliaanse pasta met bloemkool

Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen!

20 min. bereiden
licht pittig
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

1

kleine bloemkool

150 g

zongedroogde tomaten op olie

2 tenen

knoflook

1

rode peper

20 g

verse platte peterselie

100 g

blanke rozijnen

100 g

Parmigiano Reggiano

Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in reepjes.

2

Snijd de knoflook fijn en de peper in dunne ringetjes. Verhit 4 el van de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de rozijnen toe.

3

Doe de pasta, bloemkool en tomaat erbij en schep om. Voeg eventueel nog wat olie uit het potje tomaten toe en schaaf de kaas erover. Serveer direct.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Siciliaanse pasta met bloemkool

Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig