bewaar
Filodeegpakketjes met witte kaasblokjes en frambozen
Filodeegpakketjes met witte kaasblokjes en frambozen
bewaar

Filodeegpakketjes met witte kaasblokjes en frambozen

15 min. bereiden
15 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ pakje

witte kaasblokjes

5 el

Griekse extra vierge olijfolie

4 el

vloeibare honing

½ bakje

basilicum

8 vellen

filodeeg

4 takjes

tijm

125 g

frambozen

3 tl

balsamicoazijn

2 el

sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier, staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de feta, 2 el olie, de honing en het basilicum in een kom. Houd apart. Leg 1 vel filodeeg voor je neer en bestrijk het met wat olie. Bestrooi met een paar tijmblaadjes en leg er een 2e vel deeg op. Snijd beide vellen in de breedte doormidden zodat u de basis heeft voor 2 pakketjes. Herhaal dit 3 keer, zodat u 8 vellen deeg heeft.

2

Verdeel het kaasmengsel in 8 porties, schep in het midden van de vellen deeg en druk voorzichtig een beetje plat met de achterkant van een lepel. Vorm er rechthoekjes van. Vouw de lange kanten van het deeg over de vulling en sla de korte kanten eroverheen, zodat er pakketjes ontstaan.

3

Bestrijk de pakketjes met de rest van de olie en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ca. 15 min. goudbruin. Pureer ondertussen met de staafmixer de frambozen met de balsamicoazijn.

4

Serveer de pakketjes met de frambozendressing en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Filodeegpakketjes met witte kaasblokjes en frambozen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig