bewaar
Schelpjespasta met aubergine
Schelpjespasta met aubergine
bewaar

Schelpjespasta met aubergine

25 min. bereiden
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

pijnboompitten

300 g

schelpjespasta

20 g

verse basilicum

2 tenen

knoflook

300 g

trostomaten

1

rode paprika

1

aubergine

3 el

traditionele olijfolie

200 g

Griekse yoghurt

2 tl

gemalen chilipeper

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 20 sec. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. Doe de paprika erbij en bak 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee. Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de pasta door de saus. Verdeel over de diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.

serveertipLekker met een Toscaanse carré (schaal 2 stuks).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Schelpjespasta met aubergine

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig