bewaar
Saté babi met pindasaus
Saté babi met pindasaus
bewaar

Saté babi met pindasaus

25 min. bereiden
45 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

varkenshaas

1 portie

marinade voor saté

2 el

sesamzaad

3 el

Japanse sojasaus

2 el

ketjap manis

½ potje

pindakaas met stukjes noot

1 pakje

kokosmelk

2 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

  • barbecue of grillpan

Aan de slag

1

Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

2

Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.

3

Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.

4

U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.

Saté maken

Instructievideo - 00:44 min.

Saté babi met pindasaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig