bewaar
Cevapcici (worstjes uit de balkan)
Cevapcici (worstjes uit de balkan)
bewaar

Cevapcici (worstjes uit de balkan)

Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!

20 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1 el

tarwebloem

3 tl

pikante paprikapoeder

2 tenen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

8 stuks

grote afbakshoarmabroodjes

1

rode ui

200 g

fijngesneden ijsbergsla

150 g

knoflooksaus

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!

Aan de slag

1

Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 20 worstjes van.

2

Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertussen de shoarmabroodjes 3 min. in de grillpan of op de barbecue. Keer halverwege.

3

Snijd de ui in dunne ringen. • Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met coleslaw. Kijk voor een recept op elders op allerhande.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cevapcici (worstjes uit de balkan)

Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig