bewaar
Spaanse couscous met chorizo
Spaanse couscous met chorizo
bewaar

Spaanse couscous met chorizo

15 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 mg

saffraan

2 el

water

300 g

couscous

350 ml

kokend water

250 g

chorizoworst

1

rode paprika

450 g

diepvries tuinerwten

200 g

koelvers gekookte mosselen

6 el

traditionele olijfolie

15 g

verse peterselie

90 g

Taggia olijven

Aan de slag

1

Doe de saffraan in een kommetje en schep er het warme water bij. Laat 2 min. staan. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom, schenk er het kokende water bij en voeg de saffraan toe. Roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

2

Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de paprika en tuinerwten toe aan het bakvet. Bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schep het mosselvlees door de groenten en warm op laag vuur 2 min. mee.

3

Roer ondertussen de couscous met de olie los met een vork. Schep de couscous op een grote ronde schaal. Snijd de peterselie fijn. Schep de couscous om met het groente-mosselmengsel, olijven, (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de chorizo en peterselie erover.

variatietipDe rest van de olijven en peterselie zijn lekker door een tonijnsalade.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Spaanse couscous met chorizo

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig