bewaar
Salade caprese
Salade caprese
bewaar

Salade caprese

Dé klassieker uit de Italiaanse keuken: insalata caprese. Buon appetito!

15 min. bereiden
249waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 g

tastytomtomaten

250 g

cherrytomaten

125 g

buffelmozzarella

½ tl

zeezoutvlokken

1½ el

olijfolie extra vierge

3 takjes

verse basilicum

Dé klassieker uit de Italiaanse keuken: insalata caprese. Buon appetito!

Aan de slag

1

Snijd de trostomaten in parten. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verdeel ze over een grote schaal. Scheur of snijd de buffelmozzarella in plakken van ca. 2 cm dik en verdeel over de schaal met tomaten.

2

Breng de tomaten en mozzarella op smaak met het zout en peper. Besprenkel met de olijfolie. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de salade caprese.