bewaar
Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de
Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de
bewaar

Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

Perfect voor door de week, maar ook om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
245waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

100 g

zwarte olijventapenade

300 g

kipfilet

125 g

mozzarella

2 takjes

verse tijm

400 g

tomato & garlic pasta sauce

300 g

spaghetti

4 el

honing mosterd sladressing

4

tomaten

75 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Perfect voor door de week, maar ook om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olie.

2

Snijd de kipfilet overlangs open en bestrijk met de helft van de tapenade. Klap dicht en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee. Bestrooi met tijmblaadjes en peper. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de pastasaus. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal. Verdeel de dressing erover.

4

Giet de spaghetti af en meng met de pastasaus. Schep op de borden. Verdeel de kipfilet in gelijke porties en leg erbij. Serveer met de salade.

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

Perfect voor door de week, maar ook om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig