bewaar
Spekkoek met pisangroom
Spekkoek met pisangroom
bewaar

Spekkoek met pisangroom

50 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
147waarderingen

Ingrediënten

10 porties

12

middelgrote eieren

300 g

ongezouten roomboter

8 g

vanillesuiker

125 g

witte basterdsuiker

150 g

tarwebloem

2 tl

gemalen kardemom

4 el

gemalen kaneel

2 tl

gemalen nootmuskaat

2 tl

gemalen kruidnagel

125 g

donkere basterdsuiker

1 mespunt

zout

3 el

bananenlikeur

125 ml

verse slagroom

4 g

klop-fix

Dit heb je nodig

  • mixer

Aan de slag

1

Snijd de boter in blokjes. Splits de eieren, bewaar alle eidooiers, gelijk verdeeld over 2 bakjes. Bewaar de helft van de eiwitten, de rest wordt niet gebruikt. Doe de witte basterdsuiker, vanillesuiker en de helft van de boter in een kom en klop in 5 min. romig met een mixer. Klop een voor een de helft van de eidooiers erdoor. Spatel de helft van de gezeefde bloem erdoor.

2

Mix in een andere kom de rest van de boter, donkere basterdsuiker, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en kardemom in 5 min. romig met een mixer. Klop een voor een de rest van de eidooiers erdoor. Spatel de rest van de gezeefde bloem erdoor.

3

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Klop in een grote, vetvrije kom met de mixer met vetvrije gardes 6 eiwitten stijf met het zout. Spatel de helft van het eiwit luchtig door het witte beslag en de rest luchtig door het bruine beslag.

4

Vet de springvorm in met wat boter. Schep 3 el wit beslag in de springvorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit over de bodem tot een flinterdun laagje van 3 mm dik. Plaats de vorm 15 cm onder de grill en laat het beslag in 1 ½ min. stollen. Neem de vorm uit de oven, schep 3 el donker beslag erop en strijk uit tot net zo'n flinterdun laagje. Plaats de vorm weer onder de grill en laat in 1 ½ min. stollen. Herhaal op dezelfde manier per kleur zo'n 5 keer. Eindig met de donkere laag. Schakel de grill uit en laat de taart nog 10 min. in de open oven staan. Laat de vorm buiten de oven op een rooster in 1 uur afkoelen.

5

Klop in een kom de slagroom stijf met de klop-fix. Spatel de likeur er luchtig door. Serveer de bananenroom op de spekkoek.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Spekkoek met pisangroom

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig