Amandelmelk
Amandelmelk

Amandelmelk

Amandeldrink is een heerlijk plantaardig alternatief voor zuivel. Perfect voor in de havermout, maar je kunt er ook smoothies, bakrecepten en geweldige cappuccino’s mee maken. Natuurlijk gewoon bij Albert Heijn te krijgen, maar je kunt amandeldrink ook zelf maken!

Zelf amandeldrink maken

Zelf amandeldrink maken

Ingrediënten

3 personen

175 g

ongebrande amandelen

700 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • zeef

  1. Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.
  2. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.
Hoe maak je amandeldrink?

Hoe maak je amandeldrink?

Zelf amandeldrink maken begint met het weken van de amandelen, zodat ze vocht opnemen en zacht worden. Daarna spoel je de geweekte amandelen af en mix je ze met water in een keukenmachine of blender. Pureer de amandelen heel fijn. Dat duurt in de blender of keukenmachine zo’n 5 minuten. Zet een grote mengkom klaar met daarboven een zeef. Giet het mengsel door de zeef en druk met een lepel voorzichtig aan. Het vocht in de kom is amandeldrink.

Is amandeldrink gezond?

Is amandeldrink gezond?

Amandeldrink staat niet in de Schijf van Vijf. Maar amandeldrink is wel een lactosevrij en caloriearm alternatief voor reguliere zuivel. Het bevat per 100 milliliter slechts 12 calorieën. Aan kant-en-klare amandeldrink worden verder vaak calcium en vitamines (E en D) toegevoegd. Ga voor de ongezoete variant als je een gezondere keuze wilt maken.

Is het amandelmelk, amandeldrink of amandeldrank?

Is het amandelmelk, amandeldrink of amandeldrank?

Het is nogal verwarrend: is het nou amandelmelk, amandeldrink of amandeldrank? Officieel mag amandeldrink geen amandelmelk heten omdat het geen zuivelproduct is. Amandeldrink bestaat simpelweg uit water en amandelen. Daarnaast worden er soms nog zaken aan toegevoegd, maar in de basis heeft het dus niets met melk te maken.

Smoothie met dadel, koffie en cacao

Dit smoothierecept met espresso, dadels en cacao en banaan is eens wat anders dan je dagelijkse kopje koffie bij het ontbijt. Amandelmelk erbij en mixen maar!

DRANKJE – 1 PERS. - 5 MIN.

INGREDIËNTEN

1 banaan
50 g dadels zonder pit
½ el cacaopoeder
200 ml ongezoete amandeldrink
3 el espresso (afgekoeld)

smoothiemaker

Smooth...

00:19