Appelflappen
Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen maken is een koud kunstje. Een goede goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Met bladerdeeg, kaneel, rozijnen en suiker maak je er in de kortste keren heerlijke appelflappen van. Bij Allerhande vind je de beste recepten om zelf appelflappen te bakken.

Appelflappen

Appelflappen

Ingrediënten

10 personen

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

400 g

Goudreinette appels

100 g

rozijnen

1 tl

gemalen kaneel

6 el

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
  2. Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
  3. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.