
Bakken met kinderen
Zelfgebakken koekjes, cupcakes of een taart versieren met marsepein, glazuur of snoep. Bakken is een feest! De meeste kinderen zijn gek op zoet en met deze vrolijke bakrecepten is knoeien en kliederen toegestaan.

Medaillekoekjes
Ingrediënten
12 porties
125 g
kristalsuiker
150 g
ongezouten roomboter
250 g
tarwebloem
½ tl
bakpoeder
100 g
M&M's
4
kleurstofstiften
Dit heb je nodig
deegroller
uitsteekvorm rond ribbel (Ø 8 cm)
bakpapier
lint
- Doe de suiker, boter, bloem en het bakpoeder in een kom en kneed kort tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 12 koekjes uit het deeg. Maak met de M&M’s een 1 op de koekjes. Houd 1.5 cm van de rand vrij. Maak 1 cm onder de bovenkant van elk koekje een gaatje.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Versier de koekjes met de decoratiestiften en rijg het lint door het gaatje.