Bruschetta
Bruschetta

Bruschetta

Wederom een geniale uitvinding van de Italianen: bruschetta! Knapperig gegrild brood, traditioneel belegd met tomaat en inmiddels bekend met diverse andere toppings. Eet bruschetta als borrelhapje of voorgerecht.

Bruschetta met tomaat en basilicum maken

Bruschetta met tomaat en basilicum maken

Ingrediënten

14 porties

760 g

Tasty Tom trostomaten

10 g

verse basilicum

1 el

extra vierge olijfolie

1

ciabatta

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kruis de trosmaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water en schep met een schuimspaan in een kom met ijswater. Ontvel, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng met de tomaten en breng op smaak met de olie, peper en eventueel zout. Snijd het brood in schuine plakken van 1.5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.
  3. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over het geroosterde brood. Beleg de bruschetta met de tomatensalade.
Serveer je bruschetta koud of warm?

Serveer je bruschetta koud of warm?

Bruschetta eet je niet helemaal koud of helemaal warm, maar liefst lauwwarm! Het brood, dat de basis vormt van de bruschetta, rooster je eerst in de oven of pan. Als het nog warm is, smeer je het in met knoflook en olijfolie, waarna je het traditioneel belegt met tomaten en eventueel verse basilicum, of een andere topping naar keuze. Serveer de bruschetta daarna meteen, zodat het brood nog lauwwarm is.

Welke bruschetta variaties zijn er?

Bruschetta-variaties genoeg! Je kunt verschillende brood- en toppingsoorten combineren. De basis van bruschetta is wit stokbrood, maar je kunt ook eens lekker stevig ciabatta-, spelt- of volkorenbrood gebruiken. Toppings maak je op basis van waar je zin in hebt; simpel vegetarisch bijvoorbeeld, met gegrilde courgette. Maar je kunt ook all outgaan met blauwaderkaas en vijgen, lamsvlees en citroenmayonaise of biefstuk en roomkaas.

Welke bruschetta variaties zijn er?