
Burrito's
Een burrito is een gevulde, opgerolde bloemtortilla. De versie met rijst, bonen, guacamole, zure room, salsa en vlees/garnalen is waarschijnlijk het bekendst. Tex-Mex, Mexicaans of met een Hollandse twist: bekijk snel alle recepten.

Vegetarische burrito's
Ingrediënten
4 personen
400 ml
water
1
groentebouillontablet
100 g
langgraanrijst
1 el
zonnebloemolie
200 g
vegan rulstukjes
2 el
picadillo
2 el
tomatenpuree
1 el
water
1
rode ui
250 g
Tasty Tom trostomaten
2 el
jalapeñoplakjes in pot
2
eetrijpe avocado's
6
grote tortillawraps
220 g
La Morena black beans refried in blik
125 g
sour cream
150 g
geraspte cheddar
Dit heb je nodig
grillpan
- Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes met de picadillo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en 1 el water toe en bak nog 5 min. op laag vuur.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de jalapeño’s fijn en meng ze met 2 el vocht uit het potje, de tomaten en ui tot een salsa.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk steeds 1 horizontale baan over het midden van elke tortilla met de bonenspread, laat de randen vrij. Verdeel over elke tortilla 2 el salsa, 1 el sour cream, 3 el rijst, 2 el rulstukjes, 2 el avocado en 2 el cheddar over.
- Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril hierin in delen de burrito’s 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Halveer ze en serveer met de rest van de salsa.