Chili sin carne
Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne is een variant op Texaanse ‘chili con carne’: een stoof van vlees en chili’s zónder bonen. Chili sin carne heeft bonen juist als basis, en bevat geen vlees – vandaar ‘sin’: ‘zonder’ in het Spaans.

Chili sin carne maken: zo doe je dat

Chili sin carne maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

175 g

vegetarisch gehakt

1 tl

paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

½ tl

chilivlokken

1 zak

paprikamix

700 g

tomato frito

200 g

mais in blik

800 g

chilibonen in blik

125 ml

crème fraîche

50 g

geraspte jong belegen kaas

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.
  2. Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Lekker met verse koriander.