Franse recepten
Franse recepten

Franse recepten

Bij de Franse keuken denk je misschien aan bekende gerechten als coq-au-vin of quiche lorraine. Die zijn ook goddelijk, maar er is zoveel meer lekkers te vinden. En: vergeet de heerlijke wijn daarbij niet. Met deze recepten hoef je niet de hele Route du Soleil af te rijden om je aan tafel als God in Frankrijk te voelen.

Franse visstoof maken

Franse visstoof maken

Ingrediënten

4 personen

1

meergranen boulogne afbakstokbrood

1 kg

verse mosselen

2

venkelknollen

2 tenen

knoflook

2 el

(olijf)olie

150 ml

droge witte wijn

½

kippenbouillontablet

125 ml

verse slagroom

300 g

zalmfilet

250 g

diepvries tuinerwten

10 g

verse selderij

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af. Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat de rest in koud water liggen.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, bewaar het groen eventueel als garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en snijd deze in de breedte doormidden. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de wijn toe, verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de slagroom toe. Snijd de zalm in stukken van 3 cm en doe samen met de mosselen in de pan. Breng aan de kook en laat 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
  4. Snijd ondertussen de selderij fijn en bestrooi de stoof er vlak voor serveren mee, samen met het eventuele groen van de venkel. Serveer met het stokbrood.