Gezond toetje
Gezond toetje

Gezond toetje

Nog plek voor een toetje? Yes, altijd! Ook toetjes kun je met een bewuste ingrediëntkeuze gezond maken. Wij helpen je op weg.
**Op deze pagina vind je recepten voor gezonde toetjes volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Dus met voldoende variatie en voedingsstoffen die je nodig hebt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Gezond toetje maken: appelkruimeltaartjes

Gezond toetje maken: appelkruimeltaartjes

Ingrediënten

12 porties

100 g

havermout

100 g

zuivelspread light

1 el

amandelpasta

1 tl

bakpoeder

3

Elstar appels

125 g

diepvries blauwe bessen

1 tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • muffinpapiertje

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de havermout, de helft van de zuivelspread, de amandelpasta en bakpoeder met een lepel tot een grof kruimeldeeg. Zet in de koelkast tot gebruik. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de appel met de blauwe bessen en kaneel en verdeel over de muffinpapiertjes. Verdeel het kruimeldeeg luchtig erover. Bak in ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Pas op, want de oven is heet. Laat 10 minuten afkoelen op een rooster. Serveer met een lepeltje zuivelspread erbij.

Appelkruimeltaartjes met blauwe bessen

Is appelkruimeltaart je lievelingsgebak? Dat snappen wij helemaal: wie houdt er niet van? Wil je appelkruimeltaart ook eens eten zonder schuldgevoel, óf wil je je oma of opa verrassen met een gezonde versie van zijn of haar klassieker? Zet dan snel de oven aan voor deze appelkruimeltaartjes met blauwe bessen. Met peer zijn ze trouwens ook heel lekker. Laat die gezonde herfst maar komen!

INGREDIËNTEN

00:26